RFHL Uppsala län

Öppet forum för problem med läkemedel.
Aktuellt datum och tid: tis 25 jun 2024, 19:55

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Ny tråd Svara på tråd  [ 18 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 11 feb 2005, 10:55 
Jag ville höra synpunkter på detta bemötande som drabbat en av mina vänner.
Jag har en vän som har haft sömnsvårigheter under några månader, orsaken är att hon känner sig förföljd av arbetsförmedlingen som verkligen jagat henne och vill tvinga in henne på datakurser som hon inte är intresserad av, data är liksom inte hennes grej. När hon ej vill delta i dessa kurser säger man att hon ej kommer att få a-kassa utan bli avstängd.
Hon har upplevt detta väldigt pressande och sömnsvårigheter och oro uppstod. Hon sover bara ett par timmar per natt och har nu bett att få bli sjukskriven. Hon blev sjukskriven pga av sina sömnproblem , läkaren har skrivit ut sömnmedicin och vill också sätta in en antidepressiv medicin.
Läkaren säger att "du kommer att bli så pigg till våren" men min vän vill ej ha dessa mediciner , upplever att hon ej är depremerad. Men har sömnproblem pga arbetsförmedlingens hetsjakt att tvinga henne in i saker hon ej vill. Hon är bara en människa som vet vad hon vill.
Medicinen som läkaren promt skall sätta in heter "mirtazapin", finns det någon som vet något om dessa mediciner.
Min vän försökte att säga till doktorn att hon hade hört att sådana mediciner skall man ta tillsammans med samtal, då sade doktorn att sådana resurser finns inte då skall man vara riktigt sjuk.
Dåktorn förmedlade också att om min vän vägrar denna behandling så kan hon ej vara sjukskriven, vad är det för samhälle vi lever idag med brist på mänskliga resurser, ta en tablett och var tyst är det det som är meningen, formas vi då som samhället vill ha oss, till passiva människor utan ifrågasättande...............


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 11 feb 2005, 13:12 
Offline

Blev medlem: ons 02 feb 2005, 15:51
Inlägg: 323
men, hallå, om de skall börja med sina tabletter igen, så börjar ju helvetet för ännu en person, mirtazapin är en tablett som heter remeron, som jag har blivit påtvingad under nästan ett helt år, men som gav mej så svåra abstinens att jag trodde jag skulle dö. Mitt råd är att absolut inte ta remeron för det skulle jag klassa som narkotika för när man tar den så blir man så trött att man nästan svimmar, eller blir helt borta, sen när man skall sluta med den så kan du skriva upp att man får sömnproblem som heter duga.

Tog flera månader innan jag könde sova normalt efter utsättandet av denna tablett, men det är mina egna erfarenheter.

Men återigen så kan jag tipsa om superbra läsning som heter NYA LÄKEMEDEL-NYA SJUKDOMAR, kommer inte ihåg vart jag hittade det på internet men det var ca 53 sidor intressant läsning

Men som vanligt så skall ju minsta lilla problem "medicineras" bort.

Men efter mina helvetiska upplevelser som nästan kostat mej livet pgav tabletterna, så kan jag inte rekommendera någon att börja med dessa piller..


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 11 feb 2005, 14:45 
Iris! Tycker det är rena vansinnet att din väninna ska påtvingas medicin men det blir så när läkarna tolkar allt som depression. Har ingen egen erfarenhet av Remeron men man lär bli vansinnigt trött av det har jag hört. Det är ett s.k. SNRI-preparat (serotonin-noradrenalin reuptake inhibitor), dvs har samma effekt som Cipramil, Zoloft mm plus att det även förhindrar upptag av noradrenalin. Det kan alltså vara så att det kan visa sig ännu svårare att sluta med detta än med SSRI-medlen pga att det går på två signalsubstanser. Det är välkänt att ett annat SNRI-preparat, nämligen Effexor, är ett av de absolut värsta när det gäller utsättningssymptom. Jag vet precis vad jag skulle göra om jag vore som din väninna. Jag skulle ta emot receptet men absolut inte hämta ut det och absolut inte ta dessa tabletter - det behöver ju inte läkaren veta, eller hur?


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 11 feb 2005, 16:07 
Offline

Blev medlem: fre 11 feb 2005, 11:58
Inlägg: 1
Hej Mattias och Agneta tack för era svar angående min vänninas tabletter. Det är ju fullkomligt vansinnigt att man skall behöva bli pådyvlad dessa preparat. Har läkarna ingen aning om vilka svårigheter som uppstår när man skall sluta med medicin. Förmodligen räknar dom med att man skall äta medicin hela livet, var ligger ansvaret från läkarens sida att följa upp detta.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 11 feb 2005, 20:08 
nej, de sk "läkarna" är ju tämligen ointresserade av detta fenomen att man kan bli totalt förstörd som människa i flera år, finns ju de som knaprar tio olika sorter och inte kan stå på benen, de jag skrev var ju från mina och andras erfarenheter, och det säger mej att ordinera ex remeron mot sömnstörningar, det är nånting som inte stämmer riktigt...


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 12 feb 2005, 10:55 
Jag har också råkat ut för denna hemska hetsjakt från Arbetsförmedlingens sida, och den är också orsaken till att jag under flera års tid av och till ätit sömnmedel och lugnande.

Dom förstår inte att man som människa mår dåligt och får psykiska problem av att tvingas med hot till aktiviteter man inte vill, hot om indragen A-kassa om man inte är beredd att flytta till en annan del av landet om dom säger att man ska göra det, hot om indragen a-kassa om man har någon ynka liten skada som gör att man inte kan söka ett visst jobb de tycker är lämpligt för en.

Listan kan göras hur lång som helst, men kontentan är att det inte är en onormal reaktion att drabbas av sömnproblem då man lever med kniven på strupen och hot om indragen inkomst hela tiden om man inte vissalar efter AF:s pipa.

Tror inte det är någon som frivilligt är arbetslös, och om man nu råkat bli det ska man inte tvingas byta yrkesinriktning innan man ens betalt klart studiemedlen för sin första utbildning.


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 12 feb 2005, 13:32 
Jag tror att det är viktigt att alla människor bemöts med respekt och en tro på att individen själv har en mycket stor kapacitet.
Kanske man inte är bra inom ett visst område men fungerar utmärkt inom ett annat.
Vem gör ett bra jobb under tvång, tvång leder till minskad kreativitet och en minskad tro på sig själv.
Det är under gestapoliknande former som arbetsförmedlingen bedriver sin hetsjakt på människor som oftast inte själva har valt att hamna i den situationen.
Hur har vi tillåtit det att bli på detta sätt vi måste vara fler som reagerar och tycker till endast då kan man påverka för jag tror att det går men man måste vara många som går ihop.


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 12 feb 2005, 14:31 
Tråkigt att läsa att folk blir så illa bemötta även av arbetsförmedlingen. Har själv varit arbetslös ett par korta perioder i livet men aldrig råkat ut för något tvång eller tjat från AF.

Däremot har jag blivit otroligt illa bemött och misstrodd av sjukvården i samband med biverkningar, nedtrappning och utsättning av mina Zoloft. Har fått utstå hånfulla fnysningar, överseende småflin, insinuationer om psykisk sjukdom och vanföreställningar mm mm. Allt orsakat av att man inte håller sig ajour med den mycket omfattande biverkningsrapportering och de beskrivningar av utsättningsreaktioner som finns att tillgå i utländska läkarrapporter. Den erfarenhet jag har gjort är att det tyvärr är psykiaterkåren som har de allra sämsta kunskaperna - de borde rimligtvis vara experter på dessa preparat men så är det tyvärr inte. Det är från dem jag fått de mest nedlåtande och okunniga kommentarerna.

Vid ett flertal läkarbesök har jag lagt fram de uppgifter jag med viss möda samlat ihop och sammanställt men det tycks mig som om man inte VILL läsa materialet och ta till sig kunskapen. Man blir alltså lämnad åt sitt öde med svåra kropppsliga symptom som balansrubbningar, skakningar, ryckningar, urusel blodcirkulation, svåra symptom från ögon, hud, slemhinnor mm och det hela avfärdas som återfall i depression. Ingen jag haft kontakt med med liknande symptom hade dessa innan pillren men att försöka förklara detta för en läkare är totalt omöjligt - det tycks mig som att dessa medicinskador inte FÅR finnas.

Nåväl, slutgnällt för idag från min sida. Ska kämpa vidare med nya läkarbesök denna vecka och försöka få till stånd vissa blodanalyser.

Så Iris, säg till din väninna att hon måste avstå dessa vidirga mediciner. De hjälper DEFINITIVT INTE mot några sviter efter hetsjakt från arbetsfömedling eller dylikt. Det är mycket bättre att sova dåligt - det dör man inte av - än att ta mediciner som det nu börjat framkomma att folk faktiskt har dött av. Din väninna bör istället fundera över dels vad hon vill göra och vad som är möjligt med tanke på situationen på den lokala arbetsmarknaden och sedan agera efter detta. Det är bättre än tabletter.


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Några funderingar
InläggPostat: ons 16 feb 2005, 10:13 
Offline

Blev medlem: tis 11 jan 2005, 23:49
Inlägg: 52
Hej alla kämpare.
Jag är ju som ni vet arb.lös sen 2001,har visserligen haft ett extrajobb från en firma som jag har hjälpt vid behov,men då åt jag fortfarande mina comp och det gick bra,men när 2004 gjorde sin entre så gick det dåligt för firman och dom har inte behövt min hjälp.Det var då jag tänkte att jag skulle ta mig i kragen och söka upp beroendemottagn.Det gick ju bra och jag fick hjälp på Huddinge sjukhus.Jag fick ju en bra läkare som satsade på mig med en subutexbehandling och det har gått förvånandsvärt bra,lite svackor då och då men det kunde jag klara av.Nu har jag ju varit fri i ett par månader.
Jag fick ju remiss till ortopeden genom läkaren på beroendemottagn (som även sjukskrev mig för utsättning av medicin)till ortoped där jag då fick diagnosen mortons syndrom i fötterna som hade blivit så pass allvarligt att det blir op.Det har ju min gamla compläkare avfärdat i 4 år eftersom det inte fanns någon misstanke om mort.syndr. och motiveringen att den vårdcentralen inte skickar patienter till m-röntgen hur som helst eftersom det kostar pengar.Utan jag sa ju att compen hjälpte och han skrev ut.Compen hjälpte ju inte mot den värken,men jag var ju redan beroende så jag tog ju tacksamt emot alla recept.Har nu begärt en kopia på min journal från compläkaren där jag läser många fel o brister som inte är sanna.Har förklarat detta för min nya läkare och jag fick uppfattningen att han förstod vad jag menade.
Vill så gärna göra en anmälan mot compläkaren men vet inte hur man går till väga :? (han har tydligen fler anm på sig har jag hört på omvägar)
Så fort jag har genomgått operationerna(har ju i bägge fötterna nu)så måste jag ut på arbmarknaden igen.Påtalade även för compläkaren att mina knän är helt förstörda,det knarrar och och helt plötsligt kan högerknät vika sig och jag står på öronen bildligt sagt.Nämnde även det för compläkaren för 4 år sen men han brydde sig inte.
Ska nu se om ortopeden kan hjälpa mig,och får jag då till svar varför jag inte har pratat med VC om det här mycket tidigare,så kommer jag ju att lämna ut namn och VC till honom att jag har gjort det för flera år sen men har fått till svar att det är inget fel och jag får leva med det.
Ett lite konstigt inlägg,men kände att jag måste skriva av mig och kanske nån kan ge mig råd.
För när jag väl är hos en läkare har jag så svårt att få ur mig det jag vill säga.Man är ju av den gamla stammen att man har en viss respekt när man går till doktorn.Fast jag är ganska envis och brukar ha mål i mun så av någon konstig anledning så blir man som ett barn hos läkaren.
Är det någon som har erfarenhet och kan tipsa mig om hur man gör om det går så långt som en anmälan,
Tänker kämpartankar till er ALLA varma hälsn.från Monica.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Några funderingar
InläggPostat: lör 19 feb 2005, 04:05 
Offline

Blev medlem: tis 01 feb 2005, 17:34
Inlägg: 22
Monica skrev:
Är det någon som har erfarenhet och kan tipsa mig om hur man gör om det går så långt som en anmälan,
Tänker kämpartankar till er ALLA varma hälsn.från Monica.


Här hittar du hur du gör en anmälan om du anser dig ha blivit felbehandlad i vården:

http://www.hsan.se/

Har förövrigt själv fyllt i en sådan som kommer att postas på måndag om inte samtalet med min psykiatriker leder till någonting positivt för min del.

Är trött på läkare som inte lyssnar, är trött på AF som inget fattar utan bara vill komma på en anledning att dra in ens A-Kassa, är trött på FK som bara ska ifrågasätta, är trött på alla byråkrater!!!


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 19 feb 2005, 12:12 
Offline

Blev medlem: mån 24 jan 2005, 15:18
Inlägg: 15
Apropå FK, AF osv; jag rekomenderar att ni som vill går in på;

http://tv3forum.eastpoint.se

Registrera er och klicka sedan på Insider. Man behöver inte registrera sig.

Ett diskussionsforum där man b la diskuterar Insiders granskning av FK osv.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: mån 21 feb 2005, 03:06 
Offline

Blev medlem: tis 01 feb 2005, 17:34
Inlägg: 22
Att kämpa mot AF eller FK är som att slåss mot väderkvarnar.

Båda instanserna älskar att överösa en med byråkrati, blanketter och annat fanstyg, och har som specialité att inte betala ut en krona innan varenda liten blankett är korrekt ifylld och inskickad.

Och överklagar du ett beslut så får du inga pengar förrän det malt igenom alla instanser, så den som inte har goda besparingar på banken kan se fram emot en raserad ekonomi och ett besök på den ännu känslokallare socialen.

Själv bollas jag mellan AF och FK, då AF anser att jag inte är frisk nog att söka jobb, medans FK anser att jag inte är sjuk nog att vara sjukskriven, lägg sen till ovanpå att jag försöker sätta ut Imovane och Tradolan och har en helt oförstående psykiatriker - Där har du mitt personliga helvete...


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: www.aka.ms/phonelinkqrc.us
InläggPostat: lör 06 maj 2023, 14:34 
https://akams-phonelinkqrc.us/ An Android handset and a Windows PC are linked together using https://akams-phonelinkqrc.us/. Only Windows or Android devices can make use of this Microsoft function. You can connect your smartphone to your PC and use the functions of your phone on your computer by using the www.aka.ms/phonelinkqrc functionality. An Android handset and a Windows PC are linked together using https://akams-phonelinkqrc.us/. Only Windows or Android devices can make use of this Microsoft function. You can connect your smartphone to your PC and use the functions of your phone on your computer by using the www.aka.ms/phonelinkqrc functionality.


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: www.aka.ms/linkphoneqr
InläggPostat: mån 30 okt 2023, 08:48 
www.aka.ms/linkphoneqr is a software designed to easily sync your mobile device, Surface Duo to your PC and access its features. Using www.aka.ms/linkphoneqr you can sync your smartphone to your windows computer and the possibilities become virtually limitless. Seamlessly transfer content between them, use mobile apps on PCs without hassle – there’s simply no limit! Moreover you can:


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: www.aka.ms/addpc
InläggPostat: mån 30 okt 2023, 08:49 
www.aka.ms/addpc is an incredible feature that allows users to seamlessly combine their smartphones and PCs for an enhanced digital experience by using www.aka.ms/addpc Users can experience greater synchronization between devices by linking their PC with their phone, sharing files, notifications, etc, between both devices seamlessly. If you need assistance getting started or using Phone Link via www.aka.ms/addpc, this guide is here to walk through every step involved.


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: www.aka.ms/addpc
InläggPostat: mån 30 okt 2023, 08:49 
www.aka.ms/addpc is a feature that connects Android phones and Windows PCs for an improved digital experience. By using www.aka.ms/addpc , you can sync files, notifications, and app alerts between devices – and use them both as a mouse or keyboard for each other – while simultaneously signing into both with the same Microsoft account and installing their companion app on each phone. Making the switch to a new computer has never been simpler!


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: aka.ms/linkpc
InläggPostat: mån 30 okt 2023, 08:50 
aka.ms/linkpc is an integral component of Phone Link setup process for linking your mobile device with your PC,aka.ms/linkpc provides seamless experiences between smartphones and personal computers. If you’re unfamiliar with what this feature entails or how you should utilize it, look no further. Our comprehensive guide aims to demystify this short URL address to simplify digital life for you. The Phone Link Application connects your mobile phone and PC, enabling you to effortlessly sync notifications, messages, photos, and applications across both platforms. No longer do you have to email files back and forth or deal with cumbersome cables to share data across platforms!


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: www.aka.ms/linkphoneqr
InläggPostat: mån 30 okt 2023, 08:51 
www.aka.ms/linkphoneqr is a software designed to easily sync your mobile device, Surface Duo to your PC and access its features. Using www.aka.ms/linkphoneqr you can sync your smartphone to your windows computer and the possibilities become virtually limitless. Seamlessly transfer content between them, use mobile apps on PCs without hassle – there’s simply no limit!


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 18 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan skapa nya trådar i denna kategori
Du kan svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010