RFHL Uppsala län

Öppet forum för problem med läkemedel.
Aktuellt datum och tid: mån 20 mar 2023, 14:24

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Ny tråd Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Lite synpunkter på den nya GB
InläggPostat: ons 19 jan 2005, 19:01 
Spontant så föredrar jag den gamla GB. Det finns fördelar och nackdelar med bägge typerna. Det är ju mycket av en vanesak. Men denna typen som nu används kan nog skrämma bort en del då den inte är lika enkel och "rakt på" att använda som den förra GB:n. Alla dessa funktioner är bara förvirrande. Och att sedan många av dem inte fungerar och inte heller är uppenbara hur de fungerar kan nog ställa till det för många. Det blir ju inte lättare av att många som skriver kanske mår jättedåligt och att då försöka lista ut hur allt hänger ihop är nog inte så lätt utan bara frustrerande t ex ängst ner på denna sida som jag nu skriver in denna text på är där en kryssruta och en text som lyder "Inaktivera BBCode i det här inlägget". Jag menar hallååå..... Känns som att någon har skjutit över målet. Att det inte längre är lika "rakt på" att skriva och läsa ett meddelande som i den gamla GB kan nog ställa till det för t ex 60-årige Agda utan någon som helst datorvana och som dessutom mår dåligt. 60-årige Agda vet i regel inte vad "Inaktivera BBCode i det här inlägget" innebär och är nog inte heller så intresserad av användargrupper, användarregistrering och hundra olika sätt att presentera innehållet på utan av att få svar på sina frågor och känna ett stöd, en gemenskap med andra i samma situation. I värsta fall så konstaterar 60-årige Agda att detta är inget för Agda och sedan dyker Agda aldrig upp mer. Förslagsvis så hade jag om jag fått bestämma tagit bort de flesta funktionerna för att förenkla, gjort GB mer användbar för ALLA och inte bara för redan inbitna Internet/dator användare. Jag hade gjort forumen mer "öppna" och enklare att skriva i och att läsa, mer som den gamla GB:n. Jag skulle tillsatt kunniga och engagerade moderatorer på både det öppna forumet och de mer specifika forumen som också själva kan ge stöd i resp. forum. Dessutom skulle jag ha lagt till en riktig chat, en enkel sådan, men i realtid dvs. man kan få svar direkt från andra som är uppe och skriver och läser. Sedan hade jag testat designen på riktiga användare, tagit till mig av deras kommentarer och återigen förbättrat det som behövt förbättras och fortsatt så tills det hade blivit bra. Visst den nya GB är mer modern, så ser många nya forum ut idag men den gamle GB:s enkelhet hade sina fördelar.


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 19 jan 2005, 23:47 
Spontant håller jag med patrik! Det gamla var bättre på sitt sätt med ett rullande inlägg, och överskådligt på sitt sätt! men detta nya som används av ex SPS och fler är som patrik säger att för En Agda kan det bli virrigt, speciellt om man inte mår bra! Men klart har detta sina fördelar oxå! vi får se! Ser att SPS skrivs det enormt , men samtidigt så får du vara lite datorkunnig oxå, med citering m.m och det är nog inte alla, enär dom inte mår bra! då vill man bara skriva, och inte krångla med var man skall skriva! ämne, m.m man kan redan se att någon speiell fart är det ej i den nya gb! kan utformningen vara anledningen? eller något annat? ja ja vi får se det löser sit nog! ha det gott alla!


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 20 jan 2005, 14:19 
Jaha,så nu är nya GB igång,var lite nyfiken så jag gick in och kollade!
Vill bara säga,att jag håller helt med Patrik iallt det han skriver om.Tycker att det känns som om avståndet mellan dom som skriver in nåt blir längre nu i den här nya.Närheten är annorlunda...alldeles för komplicerad för min smak.


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: ett första svar
InläggPostat: tor 20 jan 2005, 15:02 
Offline
Site Admin

Blev medlem: fre 07 jan 2005, 22:42
Inlägg: 641
Jag har lite brottom nu och vill svara utförligare sedan. Men även om det finns mycket olika val nu som man inte förstår så tycker jag att om man går in i "Öppen stödgrupp, som gamla Gästboken" så skall man känna igen sig ganska bra. Alla inläggen kommer i en följd precis som förut, bara att man måste trycka på två knappar underst i inläggsrutan för att vända ordningen så att de nyaste kommer överst, som vi är vana. Jag återkommer särskilt till Patrik. Ha det!
Och: är det inte skönt att kunna göra nytt stycke t.ex. DS


Senast redigerad av staffan mån 24 jan 2005, 17:41, redigerad totalt 1 gång.

Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 20 jan 2005, 15:11 
Offline

Blev medlem: tis 11 jan 2005, 15:17
Inlägg: 337
Även om det ser krångligare ut så är det ganska lätthanterligt. SPS har ett likadant och haft det flera år och det är så bra att man kan se alla inlägg och att det är indelat. När vi vänjer oss så blir det här bra. Sedan var det ständiga bråk och upprepade kränkningar i gästboken. Det kunde inte hålla på så längre. Det var många som var rädda att skriva och rädda för att bli påhoppade. Här är det lite koll! För allas säkerhet. Hoppas detta forum blir aktivt och efter några månader mycket att söka på för nytillkomna. Bra om alla ville registera sig oxå. Få ett stort nätverk.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: PATRIK, Om vi hade pengar ...
InläggPostat: tor 20 jan 2005, 23:38 
Offline
Site Admin

Blev medlem: fre 07 jan 2005, 22:42
Inlägg: 641
Jo PATRIK, jag håller ju med om att jag skulle vilja ha det mycket enklare och skräddarsytt. Rensat blan alternativen. Det kan säkert avskräcka också. Men föreningen kämpar för sin ekonomiska överlevnad. Ändå har vi hyrt in ett programerarproffs för att hjälpa oss. Han kunde bygga våra (tre) nya fora precis efter våra behov eller ta detta gratisprogram och modifiera det en del för våra tre olika svenska hemsidor, de ändringar som går snabbt att göra. Prisskillnaden mellan alternativen är mycket stor och vi har absolut inte råd med ett stort proffsjobb till detta. Men om du kan bygga ett bättre alternativ för den här hemsidan tar vi tacksamt ta emot det.
För övrigt tycker jag naturligtvis att mycket är förbättrat mot förut. Bara en ny "gästbok" tycker jag inte räcker. Vi behöver de specialiserade forumen för att folk skall hitta sina frågor och svar (under några korta besök) och för att kunna utveckla våra kunskaper effektivare inom olika delområden.
Det kan visserligen kanske visa sig svårt att hålla dessa båda syften samman i samma fora, men jag tror det skall gå. Däremot måste nog behovet av daglig kontakt med medkämpar, välkända och nya, nog behöva hållas på egen plats, dvs i "Öppen stödgrupp" eller GB.
Men jag är lite undrande över att inte "Öppen stödgrupp" sugit åt sig mer av intresset. Kanske man inte känner igen sig tillräckligt där, som flera säger. Kanske kommer det snart? Kanske känner sig en del brända också? Jag återkommer nog till den sista frågan i annat inlägg.


Senast redigerad av staffan mån 24 jan 2005, 17:44, redigerad totalt 1 gång.

Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Svar
InläggPostat: fre 21 jan 2005, 21:55 
Staffan,

jag hade gärna hjälpt till om jag inte hade mått så dåligt men det kanske finns fler krafter där ute som skulle vilja ställa upp för en god sak? Tyvärr anser jag har inte det "proffs" ni hyrt in utgått ifrån vilka användarna är, vilka förutsättningar dessa har, vad som är syftet med en GB som denna osv. Att SPS mfl. har liknande GB betyder inte för den sakens skull per automatik att det är det bästa!

Ett sätt att förbättra GB utan att det kostar för mycket pengar kan vara att ni anlitar någon student från någon data/systemvetenskaplig institution i Uppsala som gör arbetet till er som ett examensarbete.

De kunde börja med att göra en användarstudie kanske tillsammans med en examensarbetande psykologistuderande; vilka är användarna, vad vill de ha, hur arbetade man med gamla GB osv. Ni hade utifrån denna studie sedan ställt samman en kravspec. Samma studenter eller några andra hade därefter kodat och arbetat iterativt koda, testa, koda och då haft kravspec. och testerna som grund. Slutligen borde en uppföljning göras där man varit beredda på att ändra om det inte blev bra

Dylika verklighetsanknutna projekt brukar ju tacksamt tas emot både av studenter och handledare och i Uppsala finns det ju gott om institutioner vars studenter nog gärna skulle vilja göra detta utan att det skulle behöva kosta er en krona!

GB:s nya stil behöver inte innebära att påhoppen osv. blir mindre. Tvärtom så kan de ju öka om ni inte engagerar aktiva, kunniga och engagerade moderatorer som är på "hugget" då det nu blir svårare att upptäcka när det är på väg att spåra ur pga. ett störrre antal forum och att man kan ha hur många trådar som helst igång.

Däremot innebär säkert den nya GB att det blir svårare för ett fåtal personer att "kidnappa" GB:n och som gör den till sin "egendom". Men detta problem hade säkert kunnat undvikas med klarare regler i den gamla GB och en mer aktiv moderator. Samtidigt kan man ju inte vara allergisk för bråk och vem skall definiera vad bråk är? Så fort det var någon avvikande mening eller avvikande människa på den gamla GB så blev det ju ramaskri istället för att lugnt och sansat inse att mediet har sina begränsningar och att vi alla är olika.

Den nya GB kan säkert bli bra men man måste ju komma ihåg att bara för att jag, Peter, Staffan mfl. snart lär oss den nya så är det inte lika lätt för alla speciellt inte när man mår dåligt! Avslutningsvis så vill jag bara säga att jag saknar, trots de många bristerna och bråken, den personliga, mer "intima" och "familjära" touchen i den gamla GB! Det nya "öppna forumet" här på den nya GB är inte alls lika enkel att hantera och att inte fler har hittat det är ju trots allt ett tydligt tecken. Men å andra sidan så har inte den nya GB:n varit igå¨ng så länge så vi får se.

Jag ber om ursäkt för denna "lilla" uppsats men om inget annat så kan den ju fungera som sömnmedel ;-)


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Tack! Och nu då?
InläggPostat: lör 22 jan 2005, 17:33 
Offline
Site Admin

Blev medlem: fre 07 jan 2005, 22:42
Inlägg: 641
Tack Patrik och tack för förslag och synpunkter. Vi kunde ju prata närmare på telefon, men jag vill ändå svara lite här.
Det är ju klart att detta program inte alls skyddar oss från bråk (och Du kan också ha rätt i att det förut kunde bli lite onödig panik för annorlunda synpunkter). Men det var faktiskt så att vi förut inte ens hade möjligheten att utestänga någon och att ta bort och ändra något var mycket krångligare än nu (särskilt för moderatorer). Men, som Du säger, vi behöver bygga ut kontaktnätet av "övervakare".
Förslaget om ett så stort projekt med studenter hade nog också krävt väldigt mycket av vår tid...
Nu då? Vad är det viktigaste att modifiera (med enkla medel)? T.ex. Hur skall vi förklara användningen av "Öppet stödforum" ännu enklare? Och var? Redan på intro-sidan (där regler och tips står)? Skall vi ta bort smilies helt?......
Markus, borde det inte kunna bli en "'familjärare' touch" nu när man även kan se vilka som är inne samtidigt, när de kommer och går?
Ring gärna på måndag. Men jag frågar naturligtvis inte bara Markus.


Senast redigerad av staffan mån 24 jan 2005, 17:46, redigerad totalt 1 gång.

Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Peter
InläggPostat: lör 22 jan 2005, 18:05 
Offline

Blev medlem: tis 11 jan 2005, 15:17
Inlägg: 337
Jo Patrik du har förslag men jag tror ändå det har sina fördelar med detta. Som Staffan säger mer koll, tänk sedan oxå när det blir fyllt i ämnena och någon har problem med just antidepp. Då kan man gå dit och titta istället för att leta i långa textramsor. Visst var det enkelt för men jag var med så länge att det gick åt skogen många gånger. Nu går det att undvika genom att få varningar och tidsbestämda utestängningar. Men öppet forum borde marknadsföras bättre. Kanske skriva det tydligare. Jag tror att det kommer igång när vi vant oss. Kan vi registera oss oxå så har vi en grupp som stödjer varandra i vått och torrt.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 26 jan 2005, 00:50 
Offline

Blev medlem: ons 12 jan 2005, 04:16
Inlägg: 24
En stor fördel är ju att allt blir kategoriserat under olika ämnen och att man lättare kan följa olika människor i olika trådar. Vissa är ju intresserade av värktabletter medan för andra är så är SSRI det stora problemet etc.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Ännu mer lite oförskönad kritik ;-)
InläggPostat: ons 26 jan 2005, 02:18 
Markus, jo, det kan vara en fördel med olika forum och trådar men då anser jag att de många forumen måste erbjuda något mervärde vilket jag inte anser de gör nu. I forumen borde finnas engagerade, kunniga och aktiva moderatorer som mer eller mindre direkt kan svara på frågor osv., och/eller ett stort antal aktiva skrivande men så är det ju inte ännu iaf.

Peter, man får inte mer koll snarare tvärtom anser jag om man inte engagerar fler moderatorer. Med så många forum och möjligheten till att skapa hur många trådar som helst hur skall Staffan själva då kunna övervaka att inga påhopp osv. sker? Att utestänga specifika IP (vilket iof sig är dölätt att gå förbi ) låter sig också göras i en GB av modell den gamle GB.

Man kan också fråga sig att om RFHL får igång ett välfungerande Öppet forum (vilket inte borde vara allt för svårt genom att tex länka till en motsvarande som den gamle GB och tar bort det nuvarande Öppna forumet) varför skall någon då bry sig om att sitta och försöka välja rätt forum om inte dessa erbjuder något mervärde?

Dessutom kan man knappast begära att folk som mår jätttedåligt dels skall kunna hantera det icke intuitiva gränssnittet. utan även kräva att de skall kunna katalogisera sina problem. Att katalogisera sina problem att strukturera dem då så att de blir hanterbara kan ju vara ett av problemen för många av dem som skriver i GB och det är ju det som vi tillsammans kanske skall försöka göra och då kan man ju fråga sig om nuvarande utformning är lämplig?

De flesta som nyttjar GB:n vill nog bara snabbt och enkelt kunna läsa och skriva i GB:n och är totalt ointreserade av alla extra funktioner, ett stort antal forum och möjligheten till att skapa oändligt många trådar som bara faktiskt gör det svårare i längden att hitta det man söker.

Dessutom så får man inte glömma att man i den nya GB tappar mycket av den intimitet som trots allt fanns i den gamle GB och som är nog så viktig för många som känner sig väldigt ensamma med sina problem. Ett exempel på detta är att i vilket forum skall man "ropa till i" om man saknar någon som tidigare skrivit men som bara försvunnit? Tidigare räckte det att man skrev på ett ställe nu måste man kanske skriva i flera forum och vem vill lägga sin energi på det?

För att få den nya GB att fungera så krävs det betydligt större arbetsinsats och engagemang av RFHL:s personal än vad som krävdes av den tidigare GB och skjuter RFHL sig då inte i foten när man samtidigt som Staffan skriver inte har tid att handleda några studenter några timmar? Vi såg ju också hur närvarande RFHL:s personal var på den gamle GB och vad det fick som följder. Hur kan det då inte bli på den nya med sin komplexitet och alla forum och trådar?

Målsättningen med nuvarande GB är säkert bra men RFHL har skjutit över målet. Jag anser att RFHL inte har utgått ifrån vad användarna vill ha och vilka de är utan vad RFHL själva ansett sig behöva och det har ju hittills inte visat sig stämma överens med vad användarna efterfrågar. Många gamla rävar har fortfarande inte skrivit och nya strömmar ju inte direkt till. Det finns nog inte heller tillräckligt många "nya" för att "fylla upp" en sådan överambitiös sida som den nya GB men som ändå inte når ända fram.

Gamla rävar som GOGGO, LOANNE, OTTO mfl. som tidigare skrev var dag (på gott och ont!) lyser nu med sin frånvaro och ledningen för RFHL bör givetvis fråga sig varför. För även den nya GB måste ju vara tillgänglig för alla även de gamle rävarna. Vid all systemutveckling brukar man prata om en princip som kallas för KISS = Keep It Simple Stupid, men tyvärr har inte denna princip anammats vid utvecklingen av den nya GB och det är ett stort skäl till att det blivit som det blivit!

RFHL har säkert inspirerats av andra GB:s som Korallrevet, SPS mfl. Inget fel i det men gör då RFHL:s GB bättre än dem inte sämre! Lär också av vad som fungerade i den gamle GB och prioritera enkelhet och intimitet. Förr var RFHL:s GB relativt unik nu är den bara en i mängden!

Problemen med återkommande påhopp osv. i den gamle GB behövdes hanteras. Jag anser dock problemen främst borde hanterats genom ökad närvaro av RFHL:s personal och/eller en engagerad, kunnnig och aktiv moderator och att man borde bygga vidare på det som fungerade bra och förbättra det som fungerade sämre. Förändringarna blev nu för stora och introducerades för snabbt och det för en målgrupp som kanske just förändringar bör introduceras successivt. Och skall det till förändringar skall de i detta fallet förenkla inte tvärtom!

Slutligen så tar jag mig friheten att från KILEN som fortfarande kör med en enkel rullande GB typ RFHL:s gamla citera R Jansson som skriver " Ett stort grattis till KILEN som är på väg åt rätt håll med en begriplig och lättanvänd hemsida."

Jag hoppas att jag ovan inte uppfattas som allt för bezzerwissig (hur tusan det nu stavas), men isåfall får jag ta det med och för att något skall bli bättre så krävs det ju att man är ärlig och säger vad man tycker. Tack för ordet! ;-)

Ps. Staffan, att engagera examensarbetare kommer inte kräva mer tid av er än vad ni nu ändå behöver lägga på att få det som ni sjösatt att fungera tillfredställande. Ds.


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Vi får väl hjälpas åt.
InläggPostat: ons 26 jan 2005, 13:05 
Offline
Site Admin

Blev medlem: fre 07 jan 2005, 22:42
Inlägg: 641
Snälle Patrik för sjutton, det här börjar kännas lite väl förstorat.
Jag hinner skriva ett kort svar nu.
Ditt förslag om att länka till en särskild enkel gästbok tackar jag för. Det kan bli ett alternativ (och du kan få hjälpa till) om vi verkligen inte skulle få den nuvarande Öppna stödgruppen att funka igen, men det är på god väg. Och med en sådan lösning skulle vi gå miste om en del fördelar vi har nu.
MEN, Du som tydligen föredrar gästboksvarianten kan inte du gå in där nu och hjälpa till! Det behövs.
Och ser du inte att "specialforumen" är igång och har börjat samla in erfarenheter som många kan ha glädje av och lätt hitta! OK du gillar inte den delen, men det behövs inte heller. Jag tycker bara det är fel att antyda att inget fungerar här för att vi krånglat till allt. (Se även tidigare svar.)
Vad gäller "gamla rävar" får jag återkomma, men Loanne kan du i alla fall se att hon är här.
Du har ju rätt i att det kan bli svårt att hitta rätt blans alla ämnen när man mår dåligt. Vi fortsätter att jobba på att förtydliga/förenkla, men det kommer också att behövas att man går in och hjälper till rätta ibland. Och jag skall verkligen inte klara allt detta "själv"!!
Jag har redan svarat förut att vi skall bli fler moderatorer och övervakare. Vi är "redan" tre moderatorer + ett antal spanare. Hör av dej per telefon kan vi tala mer om hur du kan hjälpa till.
Som jag förstått brinner du för saken, så då skall vi väl kunna samarbeta här.
PS Du har även rätt i att man lätt kan ta sig förbi en utestängning från forumet och att man kan ha den funktionen på en vanlig gästbok, men vi hade inte den och nu när vi har den har vi redan haft nytta av den. DS
PPS Vi skulle väl kunna utlysa en tid när många kan träffas i Öppna stödgruppen. Tekniken gör att vi då också kan se hur många (och delvis vilka) som är inne samtidigt, så man kan tilltala även den som är tyst. Det kunde bli en nystart för "GB". DS


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Ännu mer lite oförskönad kritik ;-)Gammal räv?
InläggPostat: ons 02 feb 2005, 10:56 
Såg detta först nu :shock: ! Jag vet inte Patrik om jag är någon sådan (gamal räv) en period då jag måde dåligt skrev jag mycket i GB men så gammal är jag inte :oops: och defenetivt INGEN RÄV. :shock: Tänk om man visste vem man skrev till eg.men jag tar inte illa upp och fick mig ett gott skratt/Loanne
Patrik skrev:
Markus, jo, det kan vara en fördel med olika forum .....
Gamla rävar som GOGGO, LOANNE, OTTO mfl. som tidigare skrev var dag (på gott och ont!) lyser nu med sin frånvaro och ledningen för RFHL bör givetvis fråga sig varför. ...
:o NU :shock:


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Vi får väl hjälpas åt.Samma här Staffan!
InläggPostat: ons 02 feb 2005, 11:22 
Vill verkligen inte bli kallad "gammal räv" :cry: Staffan, det är :cry: inte smickrande/Loanne
staffan skrev:
... Vad gäller "gamla rävar" får jag återkomma, men Loanne kan du i alla fall se att hon är här. ..


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 02 feb 2005, 13:11 
Offline
Site Admin

Blev medlem: fre 07 jan 2005, 22:42
Inlägg: 641
Men bästa Loanne, det var verkligen inget illa menat. OBS citationstecknen! Jag citerade ju bara Patrik som jag svarade, så jag får nog skylla ifrån mej också.
Och var har Patrik blivit av?? Har du Patrik lessnat på oss?
Loanne och flera: Jag tar bort dom där långa citaten av föregående inlägg som folk ändå just läst och därför fattar bra vad man talar om. Det går ju bra att markera delar av inlägg och bara citera det också.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Lite synpunkter på den nya
InläggPostat: mån 08 jun 2015, 17:16 
Offline

Blev medlem: mån 19 aug 2013, 13:01
Inlägg: 2
Staffan! Kritik måste ju fram så här i början, både bra och den mindre lyckade
.
Växtvärk, alla barn i början mm, det blir nog ett fint forun om ett tag.Det som jag störs lite av är just det med alla regler även om dess syfte är gott så får vi väl hoppas att alla har tagit till sig och lärt av ev misstag.
men sant är att någon måste ju börja skriva./Peggy/gäst

_________________
"blade runner
acer aspire
hp mobile
dell support


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Lite synpunkter på den nya
InläggPostat: mån 04 apr 2016, 11:41 
Offline

Blev medlem: tor 17 sep 2015, 11:00
Inlägg: 15
Vad du erbjuder en stor häst.
น้ำเต้าปูปลา


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Lite synpunkter på den nya
InläggPostat: lör 16 sep 2017, 06:34 
Offline

Blev medlem: lör 09 sep 2017, 07:14
Inlägg: 35
enkelhet hade sina fördelar.


เย็ดสาว


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Lite synpunkter på den nya
InläggPostat: mån 22 jan 2018, 08:11 
Offline

Blev medlem: mån 22 jan 2018, 08:07
Inlägg: 3
คาสิโนออนไลน์

gclub
king99


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Lite synpunkter på den nya
InläggPostat: ons 27 apr 2022, 10:48 
Offline

Blev medlem: ons 27 apr 2022, 08:32
Inlägg: 406
Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass
Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass
Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass
Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass
Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big assBig ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass Big ass


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan skapa nya trådar i denna kategori
Du kan svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010