RFHL Uppsala län

Öppet forum för problem med läkemedel.
Aktuellt datum och tid: fre 22 sep 2017, 19:02

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Ny tråd Svara på tråd  [ 9 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Stämmer detta!?
InläggPostat: ons 22 nov 2006, 16:54 
"FLUORIDE STUPIDITY & POPULATION CONTROL


Controversial fluoride is one of the basic ingredients in both PROZAC (FLUoxetene Hydrochloride) and Sarin nerve gas (Isopropyl-Methyl-Phosphoryl FLUoride)."

Forts här:
http://www.preferrednetwork.com/FLUORIDE_STUPIDITY.htm


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Stämmer detta!?
InläggPostat: ons 22 nov 2006, 17:35 
Jalinda skrev:
tiger skrev:
"FLUORIDE STUPIDITY & POPULATION CONTROL


Controversial fluoride is one of the basic ingredients in both PROZAC (FLUoxetene Hydrochloride) and Sarin nerve gas (Isopropyl-Methyl-Phosphoryl FLUoride)."

Forts här:
http://www.preferrednetwork.com/FLUORIDE_STUPIDITY.htm

Hej,
Kunde ej hitta sidan!


Funkar att klicka på länken, annars testa klipp och klistra till webbbrowsern :)


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 22 nov 2006, 17:39 
Hittade mer:

"Many psychoactive drugs are fluorinated. Two of the most noted are Prozac and Rohypnol (better known as the infamous date-rape drug, "Roofs."). Rohypnol is fluorinated Valium, which is about 20-30 times more potent than Valium alone. Essentially, these drugs effect enzyme functions in certain areas of the brain to achieve the desired effect.

The primary ingredients of most psychoactive drugs suppress enzyme production, and the fluorine ion is also an enzyme inhibitor. The one particular side effect common to almost all fluorinated drugs which is mentioned in the Physician's Desk Reference is memory loss.

These drugs include Fenfluramine (a fluorinated weight loss drug), fluorinated corticosteroids, and fluorinated psychoactive drugs. Memory loss and learning disorders are associated with the hippocampal area of the brain."

Forts här:
http://www.xs4all.nl/~stgvisie/VISIE/fl ... Increasing


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 25 nov 2006, 00:56 
Offline

Blev medlem: ons 22 nov 2006, 17:52
Inlägg: 4
Ingen som har nån reflextion om detta? ;)


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: mån 11 dec 2006, 00:42 
http://art-bin.com/art/sallstrom_sw.html

http://www.kvicksilver.org/9905okunskap/fkuor.html

http://www.geocities.com/SoHo/Study/265 ... /fluor.htm

Det stämmer, ring TANDVÅRDSSKADEFÖRBUNDET i trollhättan!


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: mån 11 dec 2006, 07:59 
Offline

Blev medlem: fre 04 mar 2005, 13:57
Inlägg: 239
Hmmmm....mintressant. Det här hade jag ingen aning om. Får en att undra hur många fler bluffar som upphöjts till allmänt vedertagna "fakta" för att några ska tjäna orimligt mycket pengar.


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: mån 11 dec 2006, 16:32 
Offline

Blev medlem: ons 22 nov 2006, 17:52
Inlägg: 4
Kul för mig som just käkar Fontex (prozac) :cry:


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön 17 dec 2006, 00:37 
Offline

Blev medlem: tis 14 feb 2006, 18:13
Inlägg: 44
Om vi tar bensodiazepinbiten så kom roche först upp med substansen Nitrazepam som salufördes under varunamnet Mogadon. Verkan var så pass kraftig att den bedömdes olämplig för dagbruk och marknadsfördes därför som sömntablett.

Hjärnans blodkärl har ett vattenavvisande skikt kallat blodhjärnbarriären. Nitrazepam som har väte i sin kemiska förening drar med sig på grund av denna kemiska struktur mycket vatten vilket hindrar en stor del av Nitrazepamet att nå CNS där det är verksamt, istället ligger det kvar i blodet där det inte gör någon nytta.
Distributionsvolymen är ca 2 l/kg", det betyder att om man tar ett blodprov från en person som innehåller en viss mängd nitrazepam så är mängden nitrazepam lika utspädd som om man hade spätt ut det i 2*kroppsvikt liter vatten.

Genom att byta ut vätet mot flour så får du nu Flunitrazepam (Rohypnol). Eftersom vätet är avlägsnat drar substansen inte alls med sig lika mycket vatten. Blodhjärnbarriären hindrar inte substansen på samma sätt och du har nu fått en effektivare tillslagshastiget (Terapeutisk effekt synes redan efter 20 minuter). Kort sagt: Flunitrazepam som inte drar med sig lika mycket vatten har därför lättare att gå igenom barriären än Nitrazepam.

Flunitrazepam har en distributionsvolym på 4 l /kg, alltså som om man hade spätt ut det i 4*kroppsvikt liter vatten. Man måste alltså innehålla dubbelt så mycket nitrazepam som flunitrezepam för att få samma antal molekyler i hjärnan. Tack vare fluoret har man alltså fått en mer effektiv substans. Molekylerna är där de skall vara och skräpar inte på andra ställen i kroppen där de inte gör någon nytta.

I en risk/nytta profil blir det skonsammare för kroppen att ta hand om 1mg Flunitrazepam an 5mg Nitrazepam trots att fluoret finns där.

Ur beroendesynpunkt brukar man dock hänföra att ett medel med snabb tillslagshastighet är mer eftersträvansvärt för en viss patientgrupp som snabbt kan utveckla ett psykiskt beroende av "kick-effekten" men det är en annan historia.

Må väl och hälsa tandläkaren ;)

_________________
Can´t stop me the original Pill :)


Rapportera detta inlägg
Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön 17 dec 2006, 00:52 
Ja, jo, hum, vi får hoppas att det är i små mängder?


Fluor är ett grundämne som finns i naturen, kemiskt bundet i olika mineraler, som flusspat = (kalciumfluorid), apatit = (fluorhaltigt kalciumfosfat) och kryolit som består av natriumaluminiumfluorid.

Fluor finns i mycket små mängder i dricksvattnet i form av det mycket svårlösliga kalciumfluorid.

Fluor framkommer som biprodukt i form av natriumfluorid vid aluminiumframställning. Redan 1943 deklarerade den amerikanska läkarföreningen att fluor är ett vanligt protoplasmiskt gift, som kan ändra cellernas ämnesomsättning genom att hämma vissa enzymer.

Trots dessa varningar har fluor - som natriumfluorid - sedan 1950-talet använts i små mängder som tillsats i dricksvattnet, tandkräm och senare till många andra dentalprodukter. Undersökningar som framlades på den tiden såg ut att visa att fluor reducerade antalet hål i tänderna!

Fluor-jonen friges lätt från natriumfluorid och är mycket giftig, giftigare än bly och nästan lika giftig som arsenik. Natriumfluorid användes tidigare som insekts- och råttgift, men trots detta har läkarna och tandläkarna under alla år aldrig haft betänkligheter mot att rekommendera att ett så giftigt ämne tillförs befolkningen. Man propagerar för fluortillskott trots att många undersökningar har visat att fluor bara har ringa eller ingen effekt för förebyggande av hål i tänderna.

Dessa undersökningar har man undlåtit att upplysa tandläkare, läkare och offentlighet om. Däremot har man med jämna mellanrum upplyst tandläkare och offentlighet om resultaten av andra kariesundersökningar, med följande konklusion: "Att det med största sannolikhet är tillskott av fluor som sänkt kariesfrekvensen".

Vid närmare genomläsning av dessa undersökningar har man kunnat konstatera att de är ovetenskapliga, då den förbättring som tillskrivits fluoren lika väl kunde vara orsakad av många andra faktorer.

Det är välkänt att långvarig tillförsel av fluor bl.a. orsakar cancer och benskörhet, liksom det påverkar immunförsvaret och förstör bindvävnaden, och det handlar här om mycket små mängder fluor under lång tid.

Nya kinesiska undersökningar visar att hjärnans utveckling är mycket känslig mot fluortillförsel, och att påverkningen från fluor i miljön redan påbörjas i fosterstadiet och barnaåren då utvecklingen av nervsystemet går som snabbast.

"Då fluor ackumuleras i kroppen och tillförsel nedsätter intelligensen, blir slutresultatet att befolkningen får mindre möjlighet att engagera sig och mindre förmåga att upptäcka eller motstå tyranni". Så skriver Valdamar Valerian, medlem av det internationella Society on Fluoride Research., i sin nya artikel. (1)

Det allt mer ökande användandet av fluor i tandvården, grundat reducering av antalet hål i tänderna, är en allvarlig förorening av miljön med ett hälsovådligt grundämne och därmed en ökad risk för våra liv och vår hälsa.

Denna artikel är en uppsummering av den kunskap som finns till råds i dag. Jag ska här vidare fördjupa och dokumentera ovannämnda påstående.

Historien bakom användandet av fluor i tandvården
En annons från tandkrämsföretaget Colgate i Berlingske Tidende (Dansk dagstidning, övers. komm.) år 1932 visar att man från fabrikant- och tandläkarsidan redan då var medveten om att "tandkräm inte kan göra mirakel." "Vogt Dem - når man tillægger en tandpasta evnen til at gøre andet og mere end at rense tænderne!" - Se upp - när man tillägger en tandkräm förmågan att ge annat och mer än rena tänder!

Det skulle senare visa sig att de hade rätt i detta, i alla fall vad angår fluor. På 1940-och 50-talet började man på allvar få behov av aluminium till flygindustrin, och man använde oftast stenarten kryolit (Na3ALF6) för att framställa aluminium.

Mycket stora, pengingstarka och inflytelserika företag, både i USA och Europa, som Aluminium Company of America (ALCOA), I.G. Farben i Tyskland, engelska Imperial Chemical Industries (ICI), DuPont, Standard Oil och många andra gjorde allt vad de kunde för att utnyttja deras biprodukter och tjäne pengar på dem.

En av de mest besvärliga biprodukterna var natriumfluorid, vilket det var viktigt att man fann ett användningsområde för, eftersom det var mycket dyrt och svårt att deponera på grund av dess extrema giftighet.

Amerikansk och tysk storindustri konspirerade både före och efter andra världsskriget, så att de lyckades få tillstånd att använda den miljöfarliga fluoren på andra sätt, bl.a. som tilsats i dricksvattnet i form av natriumfluorid. (1 - 4)

Vad fick dem att ändra mening om att fluor är bra?
1939 framlades en undersökning som tydde på att fluortillskott hade en gagnande effekt på kariesfrekvensen. (5) Med hjälp av denna undersökning, ett grundligt lobbyingarbete samt massor av pengar till mutor, lyckades man "övertyga alla instanser", även rättsväsenet, om att det var "förnuftigt" att använda biprodukten natriumfluorid som karieshämmande ämne.

Efterhand ändrades "åsikten" så att den "överskuggade" alla de allvarliga skador man visste att fluor kunde vålla. Ironiskt nog avrådde både den amerikanska läkarföreningen och den amerikanska tandläkarföreningen (ADA) 1943 från användning av fluortillsats, så man visste alltså redan då hur giftigt fluor egentligen är. (6)

Den amerikanska tandläkarföreningen var ärlig kring problemet, då de första oktober 1944 deklarerade: "Dricksvatten som innehåller så lite som 1,2 ppm fluor kan orsaka utvecklingsstörningar i skelettet, som osteoscleros, spondylos och osteopetros, såväl som struma, och vi kan inte ta risken, att göra sådanna allvarliga systematiska störningar". (7)

Varför rekommenderar nästan alla tandläkare då fortfarande tillskott av fluor? Fluor är knappast mindre giftigt nu, och kunskapen om fluorets påverkning på djur, vuxna människor och foster har flerdubblats. Risken för skador är ännu större idag, då vi utsätts för betydligt mer fluor än tidigare. I alla år har det både i de fackliga och offentliga medierna förts en kampanj i tandhälsans heliga namn.

Man visste inte då att även militära forskare hade konstaterat att fluorkoncentrationer så låga som 1,2 p.p.m. fluor kunde orsaka utvecklingsstörningar. Dessa viktiga papper, med forskning om fluor i USA ända från 1944, har hemlighållts och först offentliggjorts helt nyligen.

Man hade på den tiden naturligtvis ingen aning om att man hade experimenterat med fluortillsättning i dricksvattnet i fångläger i Tyskland och Sibirien under och efter andra världskriget.

Forskningsresultaten från 1944 bevisar att tillförsel av fluor till människor kan orsaka att dessa personer blir "förvirrade, likgiltiga, lata och sömniga ". Man hade då i USA's militära ledning i all hemlighet förberett ytterligare forskning, men detta "stoppades" sex månader senare.

Ville man att befolkningen skulle reagera således? Det kan de nu offentliggjorda upplysningarna tyda på! (1)

Får man färre hål i tänderna när man får tillskott av fluor?
Det har genom åren, i synnerhet under senare år, både i Danmark, USA och Nya Zealand, gjorts undersökningar av fluorets effekt på antalet hål i tänderna. Ytterst få av dessa undersökningar tyder på att det är fluortillsatsen som reducerar karies.

Det har visat sig vid noggrann granskning av undersökningarna, att andra faktorer har haft långt större betydelse än man tänkt på, t.ex. bättre munhygien, sundare och mindre sockerhaltig kost och utbredd användning av förebyggande plastlackering av tuggytorna, vilket leder till färre amalgamfyllningar och därmed minskar antalet revor och karies mellan tänderna.

Undersökningar har sällan tagit hänsyn till alla dessa inverkande faktorer, och detta väcker stark tveksamhet omkring i vilken grad det varit fluoret som egentligen gjort att man i dessa offentliggjorda undersökningar observerat reduktion av karies, samt förlust eller fyllning av permanenta tänder, kallat DMFT. (8-10)

Andra undersökningar, som inte nått ut till befolkning och tandläkare, visar att det vid fluorpåverkning inte sker någon förändring av antal hål. Några få visar ett ökat antal hål i tänderna vid fluorpåverkning, t.ex. i de områden där man tillsatt fluor i dricksvattnet. (11)

En stor undersökning från 1990 av 39.207 skolbarn i åldern 5 - 17 år från 84 olika områden i USA visar att antalet kariesangripna, tappade och fyllda tänder per barn var 1,96 i fluorerade områden, 1,99 i icke-fluorerade och 2,18 i delvis fluorerade områden.(12)

Dr. John Calguhoum, övertandläkare från hälsomyndigheterna i Auckland på Nya Zealand, undersökte 60.000 12-13 åringar och fann ingen skillnad i antalet kariesangripna tänder hos barn från områden där det var tilsatt fluor jämfört med icke-fluorerade områder. (13)

Dental fluoros
I några år låg i Köpenhamn en fabrik som framställde aluminium av kryolit från Grönland.
Några barn till familjer som arbetade på denna fabrik fick "fluoros", en tandbildningsdeformitet, som visar sig som bruna missfärgningar och vita fläckar på tänderna.

Fluoros är det synliga tecknet på att personen har eller har haft en kronisk fluorförgiftning. Modern överför fluor till barnet under graviditeten och senare via bröstmjölken. Därnäst får barnet fluor från dricksvatten, tandkräm, munsköljningar osv.

Fluoros är inte alls så ovanligt i Danmark, då det är relativt höga koncentrationer av naturligt förekommande fluor i dricksvattnet, som kalciumfluorid, speciellt i den södra delen av landet. Det är stor skillnad på mängden fluor i vattnet i olika vattentäkter.

Det normala innehållet i det danska dricksvattnet är 0,3 - 0,6 p.p.m. (parts per million), men i en del områden, t.ex. på Lolland-Falster, kan det vara omkring 1,0 p.p.m. fluor. I Præstø-området är det så högt som 1,38 ppm., och i Tønder-området så lågt som 0,07 ppm fluor. Man tillsträvade vid konstfluorering av dricksvattnet i USA en koncentration på 2-4 p.p.m. Den amerikanska tandläkarföreningen pressade i en period på för at få koncentrationen av natriumfluorid i drickvattnet upp på hela 8 p.p.m. Vid en koncentration på 1,5 p.p.m. har det visa sig att 1/4 av barnen har missbildade och bruna tänder. Vid 4 p.p.m. har nästan alla barnen (97%) dessa felbildade tänder. I Amerika är det fortfarande ganska vanligt att det är tillsatt fluor i dricksvattnet. Fluoros, som ju är det enda synliga tecknet på kronisk fluorförgiftning, ses hos över 8 miljoner amerikaner.

Även om Danmark 1970, i likhet med flera andra europeiska länder, på regeringsplan sagt nej til fluorering av dricksvattnet, är det mycket intressant att man i USA med stöd från den amerikanska regeringen ändå, trots alla bevis på fluorets giftighet, försöker få genomfört att fluor tillsätts dricksvattnet i alla större städer innan år 2000. Här hemma klarar man den allmänna fluoreringen av befolkningen genom att alla stora tandkrämsfabrikanter bara säljer fluorhaltig tandkräm. Folk har ingen möjlighet att välja bort det. I Mexico har man med hälsomyndigheternas välsignelse genomfört tillsättning av natriumfluorid (250mg/kg) till allt salt. Natriumfluorid har tidigare använts som insekts- och råttgift.

Är fluor så giftigt, och vilka skador kan det vålla?
I byn Kizilaorn i Turkiet åldrades invånarna ovanligt tidigt. Få av byns invånare levde mer än femtio år. En 30-årig invånare såg ut som en 70-åring här hemma. Huden blev kraftigt rynkad på grund av snabbare nedbrytning av hudens bindvävnad (14).

kronisk fluorförgiftning
De vanligt förekommande medicinska problemen i byn var bl.a. många dödfödda barn, skelettdeformeringar, många benbrott, tandlossning, depression och tidig impotens. Man fann att dricksvattnet naturligt innehöll 5,4 p.p.m. Alla de nämnda skadorna är typiska för kronisk fluorförgiftning.

En allmän påverkning av befolkningen med fluor kommer resultera i dåsighet och trötthet, och förvärra nästan alla andra sjukdomar, oavsett om de orsakats av fluor eller ej. Vi vet att fluor påskyndar åldringsprocesserna, bl.a. genom att förstöra bindvävnaden i huden och i många av kroppens organ. (15)

Det har visat sig att blott 1 p.p.m. fluor i dricksvattnet är nog för att öka utsöndringen i urinet av nedbrytningsprodukter från den collagena väven i kroppen. Påtagligt rynkig hud och förstörda organ kan vara resultatet. (16)

Barns intelligens påverkas av för mycket fluor
Kinesiska undersökningar har gett oss ökad information om effekten av fluor på barns intelligens. (17)

På en internationell konferens om fluorforskning i Beijing i Kina i September 1994, framlades forskning som visade att "barns intelligenskoficent (IQ) är lägre i områden med mer fluoros".

Enligt en undersökning genomförd av Dr. Li och dennes medarbetare, "Effect of fluoride Exposure on Intelligence in Children" som offentliggjordes i tidsskriften "Fluoride" 1995, visar det sig att påverkningen av fluor i miljön redan påbörjas i fosterstadiet och barndomen, då utvecklingen av nervsystemet pågår som mest. Dr. Li konkluderar i undersökningen "...att hjärnans utveckling är mycket känslig mot fluortillförsel".

Andra undersökningar underbygger undersökningen av Dr. Li, som visar att barns intelligens är lägre i områden med fluor tillsatt i dricksvattnet eller mer fluoros. (18-21) Barn kan inte utsöndra fluor lika effektivt som vuxna. Därför samlas det upp mer fluor när man har fått i sig fluor som foster eller spädbarn.

Undersökningar som påvisar samband mellan fluor och cancer
Låga doser av natriumfluorid har vid djurförsök visat sig öka cancercellers växt, genom att ombilda normala celler till cancerceller och genom att öka förmågan hos andra kemikalier att framkalla cancer. (22)

Andra undersökningar har påvisat "...att ju mer fluor man utsätts för, desto fler genetiska (ärftliga) förändringar sker i cellerna". (23) 1978 publicerade The New England Journal of Medicine resultat som klart visade att cancerdödlighet var högre i fluorerade områden. (24)

Dr. Dean Burk och Dr. Yamougiannis undersökte alla cancerdödsfall i USA från 1940-1970. De jämförde antalet dödsfall i områden som fluorerats omkring 1957 med områden som inte fått fluor tillsatt dricksvattnet. De fann att tills dess att fluorering påbörjades omkring 1950-55 var det ingen skillnad i dödligheten, men därefter var det en markant större dödlighet i de fluorerade områdena, varierande från 4% till 40%. (14, 25)

I litteraturen finns tusentals vetenskapliga undersökningar om de psykologiska effekterna av fluor på djur och människor. Naturligtvis har det förekommit flest djurförsök, och det har visat sig att p.g.a. råttors större motståndskraft mot giftämnen än andra djurs, t.ex. möss, har man kunnat använda dessa djurs reaktioner för att jämföra samma skador på människor. (26)

Vetenskapliga fakta om den biologiska effekten av fluor
De vetenskapliga bevisen på att fluor är giftigt för människor är många och övertygande. Fluortillförsel stör bildandet av kollagen och leder till förstörelse av de kollagena vävnaderna i skelett, senor, muskler, hud, brosk, lungor, njurar och luftrör. (27) Fluor stimulerar bildandet av granulocyter (vissa vita blodkroppar) samt syreförbruket i de vita blodkropparna, men hämmar dessa processer när de vita blodkropparna utmanas av främmande ämnen i blodet. (28)

Fluor tömmer energireserverna och förstör de vita blodkropparnas förmåga att tillintetgöra främmande ämnen genom fagocytos. Små mängder som 0,2 ppm fluor stimulerar väteperoxidbildningen i de vilande vita blodkropparna och upphäver i det närmaste fagocytosen. (29) Även minimala mängder fluor under 1 ppm kan hämma de vita blodkropparnas förmåga att förstöra fagocytotiska ämnen allvarligt. (34) Fluor stör alltså de vita blodkropparnas förmåga att "fagocytera" dvs. angripa och tillintetgöra främmade ämnen. (22, 30)

Fluor förvirrar immunsystemet, får det att angripa kroppens egen vävnad och ökar härmed risken för tumörväxt hos folk med anlag för cancer. (31) Fluor hämmar bildandet av antikroppar i blodet. (32) Sköldkörteln, som är en viktig reglator för ett stort antal biologiska funktioner, blir även den inaktiverad av fluor. (33) Ironisk nog användes fluor, i vissa speciella fall, tidigare för att hämma körtelns funktion. Det krävs inte mycket fluor; så lite som 0,1 p.p.m. fluor hämmar bildandet av vita blodkroppar, vilka ju är viktiga för immunförsvaret.

Dessutom bildar fluor fria radikaler och hämmar det normala syreförbruket i kroppen. (35)
Barn som sväljer fluor från munsköljningemedel och tandkräm eller äter fluortabletter, löper särskild risk för att deras biologiska utveckling påverkas, deras livslängd och allmänna hälsa. (36)

Systematisk förgiftning - Systematisk effekt
Dr. Georg Waldbott har observerat att många patienter med symptom som illamående, kräkningar, tarmsmärtor, diarré, blod i urinet, viktförlust, trötthet och huvudvärk utan påvisbart samband har tillfrisknat helt sedan de slutade dricka fluorhaltigt vatten. Dessa patienter fick återfall med samma symptom som förut, om de började dricka fluorhaltigt vatten igen. (37)

En mindre, men fortfarande dramatisk, effekt av fluor har rapporterats i dermatologin (läran om hudsjukdomar). (38) En läkare har observerat att hälften av akneangreppet (finnar) omkring patienters mun försvann när de slutade använda fluortandkräm. Antagligen ger hudkontakt med vanlig fluorhaltig tandkräm denna skada. Om man återupptar användandet av fluortandkräm kommer aknen omgående tillbaks. (39)

Egna erfarenheter med fluor-fri tandkräm
En av våra patienter har berättat hur hon plötsligt fick en hel massa "finnar" runt munnen. Hon brukade använda vår rekommenderade fluorfria tandkräm, men hennes man hade då köpt en vanlig, fluorhaltig tandkräm, som hon använt. Hon bytte tillbaks till den fluorfria tandkrämen, och "finnarna" försvann på kort tid. En annan patient berättade att hon upplevt att hennes tandkött blödde när hon borstade tänderna med en fluorhaltig tandkräm.

En tredje patient skrev ett brev till mig om sina erfarenheter med en (Konsum's och Obs') fluorfria tandkräm. Patienten hade i vår klinik tagit ett informationsblad om fluor och köpt en tub fluorfri tandkräm, som hon använt sedan dess. Hon berättade: "Jag har i åratal dragits med sprickor i mungiporna och sår på läpparna. Jag hade provat Zovèr mot sår på läpparna, Mycostatin mot svamp i mungiporna och Fucidin 2%, eftersom jag fått en inflammation i ena mungipan. Jag har också provat många andra medel, men allt utan framgång. Nu är det borta. Jag har inte haft sår på läpparna och sprickor i mungiporna sedan jag slutade använda fluortandkräm. Härligt, jag kan gäspa stort på morgonen utan att munnen spricker!"

Osteoporos (benskörhet)
En av de vanligaste och mest envisa åkommorna är ledgikt (arthritis), som visat sig vara mycket mer utbrett bland den fluorerade delen av befolkningen. En nivå så låg som 1 p.p.m. i dricksvattnet är nog för att ge problem. Som förväntat med ett ämne som kan framprovocera artritis, kan skelettet skadas så att det uppstår avkalkning, även kallat "osteoporos". (23)

Dr. Waldbott har observerat en förbättring hos flera patienter med symptom på ledgikt efter att fluoridintaget eliminerats. Flera undersökningar har klart visat att det förekommer fler höftbrott i fluorerade områden. (40)

Enligt Singh & Jolly är osteoporos ett av de första tecknen på kronisk fluorförgiftning. (41)
Avkalkning av skelettet ingår som en del av den "normala" föråldringsprocessen, men åtskilliga författare visar att avkalkningen accelereras av fluorintag. (42) Som vid varje gott och effektivt systemgift kan man nämna många fler påvisbara negativa effekter av fluorintag.

I den ovan nämnda turkiska byn, hade 30-åriga människor skelettdeformeringar som endast förekommer på betydligt äldre personer, och benfrakturer var ytterst vanliga. Det förekom en abnorm avkalkning av skelettet, kalk som lagrar sig i vävnad som inte får förkalkas, t.ex. muskler, kärl, leder, ligament och även sköldkörtel.

Hos en befolkning som får 3 p.p.m. eller ännu mer fluor i dricksvattnet, eller får för mycket fluor på annat sätt, ser man en ökning av antalet fall av arterioscleros, som är ett resultat av den ändrade kalkomsättningen. Detta kan medföra risk för hjärtslag eller slaganfall.(43)

Fluortillsats till dricksvatten är som sagt otillåtet, men vi tillförs konstant fluor - ibland i mängder som kan överstiga 1 - 5 p.p.m. eller mer, och det kan ge oåterställbara skador. Tandkräm innehåller mellan 1000 och 1500 p.p.m. Undersökningar visar att ca. 1/3 av flouren på tandborsten tas upp i kroppen hos vuxna. Munsköljmedel innehåller lite mindre fluor, men det samma gäller här - att man kanske ämdå totalt tillför organismen allt för stora mängder fluor.

Fluorpensling av tänderna har under en tid varit vanligt; att tandläkare penslar tänder med en kraftig fluorlösning eller lack, med avsikten att reducera eller stoppa ett kariesangrepp (- vars dokumenterade effekt aldrig påvisats).

Til denna pensling används normalt 5000 till 20.000 p.p.m. Detta är en utomordentligt farlig, ja till och med dödlig mängd. 20. januari 1979 var rubriken i New York Times: 750.000 dollar i ersättning för en 3 årings död i tandläkarstolen vid en fluorbehandling.

Fyllningsmaterial som glasionomer innehåller förutom aluminium också en viss mängd fluor, som det är meningen ska tränga ut i tanden och dens omgivningar. I samband med de nyaste plastmaterial til kindtänder och cement för fastsättning av kronor och broar reklamerar man med att materialet, förutom alla de andra goda egenskaper det har, "avger väsentliga mängder fluor".

Hur ska man förstå "väsentliga mängder" fluor? En enda fyllning kan kanske inte skada, men hur är det med två? Om man har munnen full? Och under flera år? Hem skulle kunna komma på att använda arsenik i fyllningarna? Arsenik har en gång använts, men har dock förbjudits i tandvården.

Det har, som nämnt, visat sig råda stor tveksamhet om huruvida fluor reducerar mängden karies eller förebygger denna åkomma. Varför ska man då tillsätta fluor till allt, när faran för sjukdomar, förstörelse av vävnad och modståndskraft är så iögonfallande?

Är en åsiktsändring på väg?
Många kända forskare föreslår att man helt slutar använda fluor i tandvården och som extra tillskott, bl. a. med motiveringen att fluorbehandling är en tidsinställd bomb.

I Indien överväger regeringen att förbjuda försäljning av fluorhaltig tandkräm till områden i landet där det naturliga fluorinnehålllet i dricksvattnet är över den normala nivån. 25 millioner indier lider av fluorförgiftning, så detta tilltag skulle vara första steget på vägen till att få bukt med denne massförgiftning av befolkningen.

Den amerikanska tandläkarföreningen ADA och föreningen för barntandläkare höll för första gången ett möte tillsammans 31. januari 1994 i ADA's huvudkontor i Chicago. Dr. Brian Burt, en välkänd tillhängare av fluortillsättning, framlade på mötet ett skriftligt uttalande om att hans åsikt nu var att fördelarna med fluortillsättning var försvinnande små i förhållande till den stora risken för fluorförgiftning.

Orsaken till att en del fluoranhängare nu "drar öronen åt sig" är inte att de äntligen har insett fakta, utan att de förstått att befolkningen inte längre accepterar påståenden om att tillsättning av fluor inte utgör någon hälsorisk.

Dr. Burt säger: "Det ser ut som att folk blivit mer medvetna om den mildare formen av fluorförgiftning än man tidigare trott, så tandläkarna borde bekämpa fluorförgiftningen".

Han konkluderade att "...fluortillsättning inte bör användas till barn" Till och med Dr. James Carlos från National Institute of Dental Research (NIDR), har erkänt att "...systematiskt fluorintag sannolikt inte reducerar antalet hål i tänderna" (!)

Den 7. april 1997 började FDA (Food and Drug Administration, USA - motsvarande Hälsoministeriet) kräva att det finns varningsetiketter på alla dentalprodukter som innehåller fluor. På produkter som t. ex. tandkräm, ska det stå: "Förvaras oåtkomligt för barn under sex år. Om man svalt en större mängd än vad man använder vid vanlig tandborstning, ska man ögonblickligen vända sig till sjukhus eller läkare".

Enligt den svenska "Tandläkartidningen", äter en 3-åring upp 60% av tandkrämen, en 4-åring 40% och en 5-åring 30%. Det varnas därför mot att barn använder fluortandkräm. Tandkräm innehåller som sagt över 1000 p.p.m. fluor. 500 gånger den rekommenderade nivån vid vattenverken!

För några årtionden sen fick alla skolbarn då och då besked om att de skulle skölja munnen med en 2% lösning av natriumfluorid. De fick dock inte svälja de ca. 10 ml som varje barn fick. Denna behandling företogs med goda avsikter, då man trodde att sköljningen skulle minska antalet hål. Man har senare på de flesta ställen slutat med detta, bl.a. p.g.a. press från föräldrar, eftersom många barn blivit sjuka med mag-tarmsmärtor och diarré efter en sådan behandling.

Det är fortfarande vanligt, speciellt i Norge och Sverige, att tandläkare ordinerar Fluortabletter till barn med mycket karies, (0,25 mg per dag). Det rekommenderas ochså sjuka och äldre att tugga fluortuggummi och fluorsugtabletter, dock enligt Hälsomyndigheterna högst 6 stycken om dagen, á 0,55 mg.

Om ett litet barn sätter i sig en tub tandkräm kan detta i teorin leda till döden. Om ett större barn äter en tub, kan barnet bli akut sjukt. Därför finns det något som som heter "barnfluortandkräm", som innehåller mindre fluor. På etiketten kan man läsa att man rekommenderar att man bara använder den mängd tandkräm, som får plats på barnets lillfingernagel.

Fluorhaltiga munsköljningsmedel innehåller 500 - 1000 p.p.m. fluor. De bör hållas utom räckhåll för barn, men användning ger liksom tandkräm kanske långt större mängder än fluorerat dricksvatten.

Fackliga avtal med fabrikanter är oetiska
Den danska tandläkarföreningen ingick 1995 ett avtal med firman Colgate-Palmolive. Firman skulle ha lov att annonsera med att tandläkarföreningen rekommenderade fluortillsats i deras tandkräm, och i gengäld skulle firman betala en stor del av utgifterna till en rad symposum, som tandläkarföreningen skulle hålla. Detta avtal är ytterst "olyckligt", eftersom tandläkarföreningen för det första nu inte kan uttala sig om fluoranvändning, och för det andra antagligen också, tillsammans med Colgate, har det juridiska ansvaret för de skador fluorttillsatser i tandkräm kan vålla. Avtalet har kritiserats kraftigt och har kallats oetiskt, bland annat av konsumentrådet.

COLGATE-PALMOLIVE betalar ut ersättning för förstörda tänder
Enligt Sunday Telegraph den 24 november 1996 har tandkrämsföretaget Colgate-Palmolive tvingats betala ut 1000 engelska pund i ersättning till en sjuårig engelsk pojke, för att en oberoende expert slog fast att pojkens tänder förstörts av den fluor som finns i företagets tandkräm. Detta är endast en av de första dommarna. Flera hundra föräldrar väntar på att få ersättningar, då många barn har fått "fluoros".

Julian Middleton som är advokat för de mer än 200 barnen i Notingham i England med fluoros säger: "Betalningen ska hjälpa familjerna i deras kamp för att få fri process. Vi betraktar sambandet mellan fluor i tandkräm och fluoros som ytterst signifikant. Fluor är ett av de mest giftiga ämnen vi känner till. Experter säger att skadorna orsakats av fluor. Ännu finns ingenting som visar hur hög dos som är säker för barn. Föräldrar bör vara uppmärksamma på biverkningar".

Det är utifrån detta inte osannolikt att även barn i norden som fått tänderna förstörda av tandkräm skulle kunna få ersättning.

Fluor - ett mycket känsloladdat ämne
Jag vet att när man varnar mot fluor är detta ett känsloladdat ämne. 40 års folk-upplysning om att fluor är så och så bra för tänderna, samtidigt som man får veta att det finns en mängd undersökningar som visar att fluor i små mängder är giftigt, skapar otrygghet hos befolkningen om vem som talar sanning och vem som förtiger viktiga upplysningar. Saklig upplysning och ett ökat miljömedvetande hos befolkningen kan kanske efterhand råda bot på denna otrygghet. (44)

Resumé
Fluor är ett kraftigt protoplasmiskt gift som är giftigare än bly och nästan lika giftigt som arsenik, Fluor påverkar cellernas ämnesomsättning och kan ge cancer. Fluor påstås än i dag kunna hämma kariesutvecklingen.

Under förtio år har vi sett en kraftig reklamkampanj för att vi för att få färre hål, ska tillsätta fluor i tandkräm, munvatten, tuggummi, tandcement, tandlack och tandfyllningsmaterial. Vi har dessutom blivit kraftigt uppfodrade till att ge våra barn fluorsköljningar, fluortabletter och fluorpenslingar.

Undersökningar som inte nått ut till befolkning och tandläkare visar att tillsats av fluor inte ger någon väsentlig reduktion av antalet hål i tänderna. Andra undersökningar visar ett ökat
antal hål i tänderna vid fluorpåverkan t.ex. i områden där dricksvattnet tillsats fluor.

Man bör dessutom minna sig om att vi alla därutöver får i oss fluor från mat och emballage, samt från den övriga miljön. Det borde därför vara rätt lätt att förstå att vi riskerar att få allt för mycket av detta gift i kroppen, med de allvarliga följder detta kan få för våra hjärnor och vår hälsa samt de kommande generationerna.

Med den propaganda som förekommit och fortfarande förekommer till fluorets fördel, är det förståerligt att många människor fortfarande tror att fluor reducerar förekomsten av karies. Men detta rättfärdigar på intet sätt en fortsatt utbredd användning av detta ytterst giftiga grundämne.

b>Vad kan man göra?
Man bör undersöka allt man använder till och i sina tänder. Man kan fråga sin tandläkare om det finns fluorlösningar i det material man behandlas med.

Saklig och ärlig information om fluor, kan man bl.a. finna på internet (sök på ordet "fluoride") eller se även
http://www.cco.net/~trufax/reports/flbehav.html


Rapportera detta inlägg
Upp
  
Svara med citat  
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 9 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 7 gäster


Du kan skapa nya trådar i denna kategori
Du kan svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010