RFHL Uppsala län

 

Innan Du använder vårt Forum


Både ett kunskapsforum och en öppen stödgrupp!

Vi har nu alltså både en rad fora för diskussion och samtal uppdelat i ämnesområden, med inlägg och svar och ett forum för ömsesidigt personligt stöd. Vi kallar det senare ”Öppna stödguppen” och där kommer allas bidrag i en enkel tidsföljd som i gamla gästboken.

 

OBS!  En nyhet när man skriver som Gäst!  SE HIT!

Ingen använding utan ett användarnamn!

Trots att vi länge haft problem med att man får skriva inlägg även utan att registrera sig som användare, vill vi försöka med att behålla den rätten och istället förbjuda användning av den utan användning av ett ”nick” eller användarnamn. Se vidare den röda texten nedan.

Vi vill slå ett slag för ”Öppna stödgruppen” även kallad Gästboken. Där skall man ju kunna få stöd och andras erfrenheter i snabba svar, men då vill det till att vi också skriver där när det passar bäst där. Nu har många sådana inlägg istället skrivits under de andra forumen, för kunskapssamlande. När inläggen på det viset delas upp på flera ställen, då tappar Gästboken sin dragningskraft. Det kan vi ändra på. Ge Öppna stödgruppen, utan bråk, en ny chans!

Vidare har det visat sig att för dem som också vill kunna använda de olika specialforumen är det en mycket stor hjälp att bli registrerad forum-användare, så man direkt när man kommer in kan se vad som är nyskrivet sen senast man var inne. OBS en ”registrering” går snabbt och lätt. Det innebär inget medlemskap i någon organisation även om de som registrerat sej kallas medlemmar.

Placera diskussionsinlägg kring allmänna ämnen som läkemedelsindustrin eller –kontrollen eller flera sorters läkemedel i ”Allmännt forum”

 

Om Du gillar vårt forum, tipsa flera att komma hit.

 

Här är länken till

Hela vårt forum för läkemedelsproblem

 

och länken direkt till Öppna stödgruppen” eller ”Gästboken”

(Har Du svårt att välja forum att skriva i föreslår vi att du prövar först i ”Öppna stödguppen” eller frågar där.)

 

Forumet är öppet

När vi nu öppnar vårt forum krävs ingen registrering för att läsa eller skriva där. Vi vill dock rekomendera registrering, för att man direkt skall se vilka inlägg som är nya sedan man var inne sist, eller kunna meddelas per e-post när man fått ett svar. [i]

Vi har valt att inte ta i bruk många av de möjligheter som forumprogrammet kan ge. Det gäller t.ex. mycket av det som handlar om privat kommunikation, främst för registrerade användare (forum-medlemmar). Tyvärr syns en del av de möjligheterna fast de inte är inkopplade för våra användare. Vi beklagar, men får se vilka av möjligheterna vi kommer att se behov av senare.

 

Eftersom en del användare inte kommer att registrera sig måste vi passa på att här redogöra för

 

Regler och råd. Eller gå direkt till forumet och titta först.

 

Reglerna här är mycket enkla:

Inläggen får inte innehålla några hot eller angrepp på personer och forumet får inte användas som en annonsplats. Inläggen skall naturligtvis ha samband med läkemedelsproblem eller stöd.

Om du vill skriva som Gäst måste du ändå uppge ett användarnamn, nick eller alias och hålla dej till ett sådant. Ta inget som du kan se är upptaget

Vi som driver forumet har rätt att ta bort, ändra, flytta eller stänga inlägg. Den som bryter mot reglerna kan även bli avstängd från forumet (och hans/hennes internetleverantör kan bli kontaktad). Ip adressen av allt som skrivs in sparas för att stärka de här villkoren.
Regeln att inte heller gäster får skriva utan sitt nick kommer att upprätthållas främst genom att vi stryker nick-lösa inlägg manuellt. (Gäst eller’Guest’ är inget nick.)

Du har själv ansvaret för vad Du skriver här

Fastän administratörer och moderatorer på det här forumet försöker att ta bort eller ändra övertamp, är det omöjligt att omedelbart gå igenom alla meddelanden och vi försöker bara stoppa uppenbart missbruk.

Vi måste alltså påminna om att alla inlägg som skrivits på de här forumet uttrycker vad författaren själv tänker och tycker. Vi som driver sidan och sköter forumet kan inte ansvara för det vi inte själva skrivit. Även om Du är anonym på forumet, har Du ansvaret för vad Du skriver här. Man kan även reagera i mail (eller telefon) till RFHL Uppsala län mot övertramp man sett.

 

E-postadresser och anonymitet

När man lämnat e-postadressen vid eventuell registrering kan man själv välja om man även vill göra adressen tillgänglig för andra. Generellt bör Du vara försiktig med att lämna ut Din e-postadress, på det viset eller i Dina inlägg. Din anonymitet i forumet är ett skydd för Dig - ta vara på den!
Vi har inaktiverat funktionen Personliga meddelanden.

 

Tre råd till om att söka info och att skriva här

Tänk gärna på att att många svar på Dina frågor kan finnas i annat material på hemsidan. Och leta gärna bland ämnen och rubriker i forumet om någon annan redan ställt din fråga. Det finns också ett särskilt sökinstrument, som Du når upptill i forumet.

Gör det lättare för andra att hitta sina svar i Dina inlägg genom att skriva en bra beskrivande rubrik.

Undvik helst att ge råd, för människor och sammanhang är olika och det kan finnas många förhållanden i varje situation som man inte blivit informerad om ännu. Dela istället med Dig av Dina egna erfarenheter.

 

De gamla gästböckerna

finns också kvar att söka efter erfarenheter i:

gästbok1  (1999-2003)  och gästbok04 .  Innehållet är mycket blandat, men särskilt den första kan vi rekommendera sökning i.

VÄLKOMMEN att delta i erfarenhetsutbytet!

2005-03-26[i] Undrar Du om fler födelar med att registrera sig?

Jo det finns några, t.ex:
1. Om den registrerade väljer det syns det om just han/hon är online.
2. En registerad kan se en annan registrerads e-postadress om den tillåtit det. (Fördel?)

(Markering av oläst förutsatter att Du tillåter våra ”cockies”.)